Těšte se na Digitální disidenty

V rámci Big Brother Film Festivalu vznikl film Digitální disidenti. Jeho finální verze má čtyřicet minut, veřejnost jí spatří příští rok.

Když jsme s Kinolabem sháněli film pro náš poslední večer Big Brother Film Festivalu, zjistili jsme, že o lidech, kteří dobrovolně nepoužívají některé digitální technologie, zatím žádný film nevznikl. A tak jsme se ho rozhodli natočit.

Film jsme promítali 30. září v Pražském kreativním centru před přednáškou o právu na analog od našeho advokáta Jana Vobořila. Pokud byste snad pátrali, kde můžete film Digitální disidenti vidět teď, pak pro Vás máme špatnou a dobrou zprávu zároveň. Špatná zpráva je, že ve 20minutové podobě, která byla na festivalu, už film nikde neuvidíte.

Ta dobrá zpráva je, že záhy po festivalu jsme s autorkou filmu Barborou Johannson rozšířili film o další postavy, mezi kterými je například sociolog Petr Lupač, který se dlouhodobě zabývá digitální propastí. Film má tak nakonec 40 minut, přihlašujeme jej na festivaly a už se nemůžeme dočkat, až ho příští rok představíme veřejnosti! Těšte se, níže zatím trailer. Více info o filmu najdete tady.

Pokud Vás téma zajímá a rádi byste se podíleli na tom, aby měl film větší dosah, pak aktuálně pátráme po někom, kdo by nám pomohl s výrobou anglických titulků. Zájemci pište Hynkovi na pr@iure.org.

Autorkou fotografie v článku je Sandra Sedlecká.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.