Spouštíme blog Digitálních svobod

Máme pro vás velikou novinku: po několika týdnech příprav spouštíme v rámci webu Digitálních svobod samostatnou stránku: blog. Sdílet na něm budeme konkrétní návody, jak krotit Velkého bratra kolem nás, tipy na delší české i zahraniční texty, které se tématu digitálních práv a svobod dotýkají, prostor na blogu budou mít ale i texty týkající se digitálního vyloučení, práva na analog a nejednoznačných přínosů digitalizace.

A co si můžete na blogu přečíst už teď? Třeba to, jaké e-mailové služby používat, aby byly vaše e-maily skutečně zalepené v obálce, a ne zpola odhalené jako pohledy. Praktický bude pro každého určitě také přehled internetových prohlížečů: podle čeho si vybrat takový, který bere ohled na vaše soukromí? Úvodní trio z rubriky Malá krocení Velkého bratra uzavíráme textem o nedávném průšvihu kolem WhatsAppu: třeba vás text nasměruje k využívání jiných komunikačních služeb…

V rubrice Právo na analog jsme se podělili o případ, kterému se věnuje náš právník Jan Vobořil: případ je zprávou o tom, že stále nelze spoléhat na to, že všichni mají neustálý přístup k internetu. V Komentářích pak můžete najít zamyšlení nad tím, jak se za pár let budou stavět současné děti k účinkování v televizní reality show i stručné upozornění na blížící se otisky prstů v občankách. V Tipech na čtení shrnujeme rozsáhlý článek o firmě Clearview, která dle některých ukončila soukromí jako takové, v sekci Kdo nás inspiruje se můžete dočíst o tom, proč někdo používá hloupý telefon.

Blog vzniká zejména díky dobrovolníkům a stane se, jak doufáme, základním stavebním kamenem komunity, kterou kolem Digitálních svobod budujeme. Chcete se zapojit a také se na blogu či jiných našich aktivitách podílet? Do toho!

Vznik blogu také znamená, že na titulní stránce webu (v Novinkách) už tak budete nacházet zejména tiskové zprávy a legislativní novinky, které se týkají našich konkrétních kampaní.

Chcete dostávat pravidelné info o naší činnosti a tipy na čtení z našeho blogu?
Odebírejte náš newsletter.

Chcete podpořit Digitální svobody pravidelným finančním příspěvkem?
Můžete zde – bude to pro nás veliká motivace pro další práci.