Výsledky Cen Velkého bratra, IuRe v médiích a diskuze o sociálních sítích

Ve čtvrtek se uskutečnil již osmnáctý ročník našich Cen Velkého bratra. Kdo vyhrál? Při jakých dalších příležitostech jste na nás mohli narazit v médiích a kde se můžeme brzy potkat naživo?

Přinášíme stručný přehled našich výstupů z posledních týdnů:

  • Ceny Velkého bratra jsme rozdali ve čtvrtek 23. března. Anticeny udělované ve čtyřech kategoriích získali společnost Microsoft a Seznam, 9. senát Nejvyššího správního soudu nebo ministr Marian Jurečka. Pozitivní cena pak putuje ke spolku NoLog. Letošní ročník byl specifický v tom, že všichni vítězové nějakým způsobem reagovali: jeden z vítězů dokonce osobně dorazil cenu převzít. Více si přečtěte zde.
  • Vedle Cen Velkého bratra, o kterých informovala více než desítka médií, jste mohli narazit také na komentář našeho Jana Vobořila v anketě o datových schránkách, komentář týkající se rozhodnutí rakouského soudu o ilegálních sledovacích nástrojích Facebooku, či na náš delší článek o přibývajících místech v Česku, na kterých nelze platit hotově.
  • A konečně něco živého: v pondělí 3. dubna bude náš Jan Vobořil na diskuzi o sociálních sítích a o tom, jak je promění nástroje umělé inteligence. Debatní panel je hvězdně obsazený, těšíme se ale i na veřejnou diskuzi. Akci Sociální sítě v době pokročilé AI pořádá Pirátský institut. Vidíme se 3. 4. 2023 od 16:00 v Praze, Na Moráni 360/3!